2020. március 20., péntek 20:09

MKPK és Plébániánk közleménye a járványügyi helyzetben

Rate this item
(0 votes)

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspöki Kar a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a következő rendelkezéseket hozta templomainkban:

1. Március 21-én, déltől nem lehet végezni liturgiát a hívek jelenlétében. Ez érinti a szentmiséket, keresztúti ájtatosságot, közös szentségimádást és rózsafüzér imádságot, keresztelőt, házasságkötést, litániát és a különböző szertartásokat. Ez a rendelet visszavonásig érvényben marad.

2. A felvett szentmise szándékokat az atya, a hívek jelenléte nélkül elvégzi. További rendelkezésig szentmise szándékot nem tudunk felvenni. Mivel nyilvános liturgián nem tudunk részt venni, éljünk a média adta lehetőségekkel. (rádió, televíziók, internet stb.)

A rendkívüli helyzet miatt Bíboros Főpásztorunk felmentést adott a vasárnapi misekötelezettség alól, azzal a feltétellel, hogy az Úr napját otthoni, egyéni és családi imád-sággal szenteljük meg! (Napi szent-írási részletek, rózsafüzér, lelki ol-vasmány, zsolozsma stb.)

3. Temetéseket szűk (max. 15 fő) családi körben tudjuk vállalni.

Lehetőség szerint e-mailben jelentkezzenek!

E-mail címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Irodai ügyelet az átmeneti időszakra (változhat!): hétfőn és pénteken 9 - 12.30 között

Plébániánk címe Szent László tér 25.

4. A megváltozott körülmények miatt templomunk és urnatemetőnk nyitva tartása a következőképpen

alakul márc. 22, vasárnaptól:

vasárnap: 12 - 17 óra között,

hétfőtől szombatig 9 - 15 óra között

A templom nyitvatartási ideje alatt csendes, egyéni imádságra van lehetőség.

5. Tekintve, hogy napról napra változik a helyzet kérjük kísérjék figyelemmel a hirdetéseket!

Plébániánk elérhetőségei:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.szentlaszlo.net

Facebook: Kőbányai Szent László Plébánia és Templom

YouTube: Kőbányai Szent László templom és plébánia

Skype: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Twitter: @szentlaszlo

2020. március 20.

A járvány időszaka rámutat törékenységünkre és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra. 

Read 87 times Last modified on 2020. március 20., péntek 20:14
Joomla Templates: by JoomlaShack