2016. november 26., szombat 21:35

Plébániánk hirdetései - nov. 27. Advent 1. vasárnapja

Rate this item
(0 votes)

124.500. Ft-ot adtak a testvérek az országos karitász gyűjtésre, amit továbbítottunk a Főegyházmegyei Hivatalnak! A névtelenül adakozóknak a jó Isten fizessen meg!

Szentmisék a héten: rorate hétfőtől péntekig reggel 6-kor a templomban. Csütörtökön és pénteken 18-kor is, kedden és szerdán az esti misék elmaradnak. Szombaton 18-kor előesti mise gyertyagyújtással, vasárnap 9, 11 és 18.

*                                             *                                             *

Adventi programjaink

Adventi vasárnapokon 16 órakor gyertyagyújtás az Önkormányzat előtt felállított Betlehemnél.

November 27. Advent 1. vasárnapja: 15 órakor Illéssyné Naszádos Ilona tűzzománc festő és Weninger Varga Ilona ikonfestő kiállításának megnyitója a plébánián. A kiállítás december 18-ig hétvégenként 10 - 19 óra között tekinthető meg. Esti mise után ifjúsági filmklub.

 

December 1. csütörtök du-i irodai időben lehet először jelentkezni esküvőre azoknak, akik 2017. május végéig bezárólag szeretnének házasságot kötni.

Dec. 1-től szeretnénk karitász ügyeletet tartani a plébánián du. fél 6-tól este 7-ig. Minden hónap első csütörtökén várnánk azokat a testvéreket, akiknek bármilyen problémájuk van, szeretnének segítséget kérni. Nem biztos, hogy mindent meg tudunk oldani, de már a gond elmondása is könnyebbséget jelenthet! Fiataloknak, idősebbeknek is lehetnek olyan nehézségei, amiben egy közösség jobban tud segíteni. Bátorítanánk a testvéreket, nyugodtan jöjjenek, nem mindig jut a tudomásunkra, hogy valaki gondokkal küzd. Ugyanakkor várjuk azokat is, akik szívesen segítenek a kőbányai rászorulóknak bevásárlással, takarítással, beszélgetéssel! Mottó: "Uram, nincs emberem!" Jn 5,7 Mi kőbányaiak legyünk egymás számára emberei! Szeretettel várunk mindenkit!

December 2. elsőpéntek.

December 3. szombat plébániai lelki nap de. 10 órától minden korosztálynak. Gyermekekkel külön foglalkozás, játék. Gyónási lehetőség. Ebédet biztosítunk! A lelki nap az esti rózsafüzérrel és szentmisével ér véget amelyet ERDŐ PÉTER bíboros úr vezet.

December 4. vasárnap du. 5 órakor Szentének-kör, témája: adventi és karácsonyi énekek.

December 5. hétfő este 7 órakor szentségfelkészítő hittan a plébánián.

December 6. kedd este 1/2 6-kor Szt. Miklós látogat hozzánk a plébániára.

December 7. szerda de. 9-kor Baba-mama klub a plébánián

December 9. péntek este 1/2 6-kor a Kőbányai Könyvtárban Udvaros Béla Magyar Örökség díjas színházalapító, színházi rendező előadói estje

December 10. szombat 19 órakor Házas klub a plébánián. Téma: karácsonyi népszokások

December 11. vasárnap 17 órakor Rózsafüzér Társulat összejövetele.

Dec. 14. szerda 15 órakor a Nyugdíjas Klub karácsonyi összejövetel a plébánián; 19-től felnőtt hittan a plébánián.

Dec. 17. szombat esti mise után Bajza-hangkör éneklése a templomban.

Dec. 18. vasárnap 9-es mise után bábjáték az igazi ajándékról és ajándékkészítés a plébánián.

*                                             *                                             *

Tájékoztatom a testvéreket, hogy a BKK kérésünkre megváltoztatta a 185-ös autóbusz menetrendjét. Vasárnaponként a 9-es miséhez igazodva 10 perccel korábban érkezik az autóbusz.

*                                             *                                             *

A héten a következő szentekről emlékezik meg az Anyaszentegyház:

Hétfő: Marchiai Szent Jakab áldozópap emléknapja. Olaszországban született 1393-ban, mint szülei tizen-nyolcadik gyermeke. Előbb hivatalnok, majd ferences szerzetes lett. Magyarországon is működött: huzamosabb ideig tartózkodott Szegeden, Erdélyben, a Szerémségben és a pécsi egyházmegyében. Mint a törökök elleni keresztes hadjárat hirdetője bejárta Ausztriát, Itáliát, Német-, Lengyel- és Magyarországot. Szavával és önmegtagadó életével nemcsak vezekelt, hanem másokat is buzgóbb életre intett. Nápolyban 1476. november 28-án halt meg. 1624-ben boldoggá, 1726-ban szentté avatták.

 

Szerda: Szent András apostol ünnepe. Szent András Betszaidában született. Előbb Keresztelő Szent János tanítványa volt, majd később Krisztust követte, és elvezette hozzá testvérét, Pétert is. Fülöppel együtt ő vitte Jézushoz az érdeklődő pogányokat. A csodálatos kenyérszaporításkor ő hívta fel Jézus figyelmét, hogy az egyik gyermeknél van hal és kenyér. A hagyomány szerint az első Pünkösd után több helyen hirdette az evangéliumot, és Achájában, a mai Görögország területén keresztre feszítették.

Read 930 times
Joomla Templates: from JoomlaShack