2016. december 02., péntek 19:20

Plébániánk hirdetései - dec. 4.

Rate this item
(0 votes)

Szentmisék a héten: rorate hétfőtől péntekig reggel 6-kor a templomban. Csütörtökön és pénteken 18-kor is, kedden és szerdán az esti misék elmaradnak. Szombaton 18-kor előesti mise gyertyagyújtással, vasárnap 9, 11 és 18.

Jövő hétvégén minden szentmise után külön gyűjtést rendezünk a kőbányai rászorulok számára.

 

Adventi programjaink

Adventi vasárnapokon 16 órakor gyertyagyújtás az Önkormányzat előtt felállított Betlehemnél.

Illéssyné Naszádos Ilona tűzzománc festő és Weninger Varga Ilona ikonfestő kiállítása december 18-ig hétvégenként 10 - 19 óra között tekinthető meg.

December 4. vasárnap: 16 órakor az evangélikus templomban adventi éneklés. 17 órakor Szentének-kör a kápolnában, témája: adventi és karácsonyi énekek.

December 5. hétfő: 19 órakor szentségfelkészítő hittan a plébánián.

December 6. kedd este 1/2 6-kor Szt. Miklós látogat hozzánk a plébániára.

December 7. szerda de. 9-kor Baba-mama klub a plébánián

December 9. péntek este 1/2 6-kor a Kőbányai Könyvtárban Udvaros Béla Magyar Örökség díjas színházalapító, színházi rendező előadói estje.

December 10. szombat de. 10 órától ifjúsági lelki nap a plébánián. 19 órakor Házas klub a plébánián, melynek témája: karácsonyi népszokások

December 11. vasárnap 17 órakor Rózsafüzér Társulat összejövetele.

Dec. 14. szerda 15 órakor a Nyugdíjas Klub karácsonyi összejövetel a plébánián; 19-től felnőtt hittan a plébánián.

Dec. 17. szombat esti mise után Bajza-hangkör éneklése a templomban.

Dec. 18. vasárnap 9-es mise után bábjáték az igazi ajándékról és ajándékkészítés a plébánián.

*                                             *                                             *

A héten a következő szentekről emlékezik meg az Anyaszentegyház:

Kedd: Szent Miklós püspök tetszés szerinti emléknapja. A mai Törökország területén Myra püspöke volt és a IV. század közepe táján halt meg. Tisztelete főképpen a X. századtól kezdve terjedt el az egész Egyházban.

Szerda: Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja. Római eredetű családban született 340 körül. 374-ben milánói működése idején, a nép közfelkiáltással püspökké választotta, és december 7-én felszentelték. Püspöki kötelességeit híven teljesítette, különösen a felebaráti szeretetet gyakorolta mindenki iránt. Igaz pásztora és tanítója volt népének. Az Egyház jogait következetesen védelmezte, az igaz hitet írásban és szóban oltalmazta az ariánusokkal szemben. 397. április 4-én, Nagyszombaton halt meg Milánóban.

Csütörtök: A BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIA SZEPLŐTELEN FOGANTATÁSA – főünnep.

 

Péntek: Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin (Huán Diégo Káutlátoacin), Guadalupei látnok tetszés szerinti emléknapja. A jelenlegi Mexikó állam területén bennszülött indiánok törzséből született 1474 körül. A Mexikóváros mellett levő Tepeyac (Tepeják)-dombon megjelent neki az Istenszülő Szűzanya, és ezt a mélyen hívő, alázatos és buzgó embert arra kérte, hogy a jelenés helyén a Guadalupei Boldogságos Szűz tiszteletére templom épüljön. Ott hunyt el az Úrban, az 1548. esztendőben. Juan Diegót II. János Pál pápa 1991. május 6-án boldoggá, illetve 2002. július 31-én szentté avatta.

Read 978 times
Joomla Template: by JoomlaShack