Kirándulások

Kirándulások (7)

2018. szeptember 22., szombat 20:49

Zarándoklat Szent László nyomán

Written by

November 4-én vasárnap: 9-es után buszos zarándoklat:

Amikor Szent László király vitézeivel üldözőbe vette a kunokat, azok aranya-kat szórtak maguk mögé. Azt remélték, hogy a magyarok felszedik az aranyat, és így ők megmenekülhetnek. László ekkor az éghez fohászkodott. Imája meghallgatásra talált: az aranyak nyomban kővé változtak! Az üldözés folytatódott és győzelemmel végződött.

Mi ezeket a kővé változott pénzeket megyünk keresni a Ba-konyba. Majd Pápára megyünk, az Es-terházy-kastélyba és a Nagytemplomba, majd vacsorázunk.

Részvételi díj: 4 800 HUF.

Jelentkezés kántor úrnál a csüt, pénteki irodai időben, ill: szept. 30. a délelőtti, okt. 14. az összes szentmise után.

2018. szeptember 22., szombat 20:44

Kirándulás a Rám szakadékhoz

Written by

Különbuszt indítunk a templom elől! Kérünk, hogy jelentkezzetek idekattintva! 

2017. október 10., kedd 20:46

Fatimai jelenések ünnepe Budapesten

Written by

Egyházunk idén ünnepli a fatimai jelenések 100. évfordulóját. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos zarándoklatot hirdetett a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomhoz.

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken – az utolsó jelenés évfordulóján – országos zarándoklatot szervez a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-plébániatemplomhoz, amelyre minden egyházmegyéből várják a papokat és a híveket. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás lesz.

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálatának tájékoztatását tesszük közzé a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatban:

Kedves Zarándokok!

Az MKPK által szervezett, a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatással fordulunk Önökhöz.

Az ünnepi szentmise helyszíne a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-plébániatemplom előtti tér (Budapest, XXIII. kerület, Szent László utca 149.). A nagy létszámban várható zarándokok, hívek biztonságos és problémamentes érkezése miatt kérjük az alábbiak figyelembevételét:

– A teret 9 órakor nyitjuk meg a hívek előtt.

– A különbusszal érkező zarándokcsoportoknak a Soroksári Kulturális, Szabadidő- és Sportcentrum parkolójában (1237 Budapest, Sportcsarnok utca 2., Szentlőrinci út – Nyír utca sarok) lesznek korlátozott számban fenntartott parkolóhelyek, amelyeket az M5-ös autópálya felől, a Szentlőrinci útról közelíthetnek meg. A buszokat a Szent László utcába nem engedik be, kérjük ennek figyelembevételét! A hívek innen az Útilapu utcán keresztül közelíthetik meg a szentmise helyszínét, amely a parkolótól 800 méter távolságra van. Kérjük, hogy a parkolás megkönnyítése érdekében, amennyiben lehetőség van rá, a buszok rendszámát küldjék el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre október 12-én, csütörtökön 11 óráig.

– A tömegközlekedési eszközökkel érkezők a Határ úti metróállomástól a 123, 123A, valamint a Soroksáron belül közlekedő 135 jelzésű buszokkal juthatnak el a helyszínre. A BKK sűrített járatokkal segíti a közlekedést, és szükség szerint további járműveket állít forgalomba.

– A személyautóval érkezőket kérjük, hogy a lakóövezet adottságaira való tekintettel járműveikkel távolabb parkoljanak, és a helyszín megközelítésére a tömegközlekedést válasszák.

A szentmise előtt, 9.45-től rózsafüzér imádság kezdődik a soroksári Szent István király-plébánia híveinek vezetésével.

A helyszínen nem tudunk ülőhelyeket biztosítani a híveknek, ezért kérjük – akiknek szükséges – összecsukható széket hozzanak magukkal.

A program szép és mindenki számára biztonságos lebonyolítása érdekében kérjük, mindig vegyék figyelembe a szervezők és a biztonsági munkatársak kéréseit, információit, valamint a kihelyezett táblák utasításait!

Áldott ünnepet kívánunk minden kedves zarándoknak!

Budapest, 2017. október 9.

MKPK Sajtószolgálat

 

Az ünnep másnapján, október 14-én, szombaton 10 órától a Mária-jelenések évfordulójának alkalmából rendezett konferencián vehetnek részt az érdeklődők. Az eseménynek a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-plébániatemplom épülete (Budapest, XXIII. kerület, Szent László utca 149.) ad otthont.

Október 14. – konferencia a fatimai jelenések 100. évfordulójának alkalmából

– 9.00: szentmise, főcelebráns: Snell György esztergom-budapesti segédpüspök

– 10.00: kezdés

– 10.05: Snell György esztergom-budapesti segédpüspök köszöntőbeszéde

– 10.10: első előadás: Kovács Zoltán (teológiai tanár, mariológus): Jöjjetek ide a következő hónap 13-án is

– 10.40: második előadás: Kálmán Peregrin OFM (plébános, ferences szerzetes, történész): Zarándoklat és a zarándokhelyek lehetőségei a Mária-tisztelet megújításában

– 11.10: a soroksári Szent István király-plébániatemplom kórusának előadása

– 11.15: harmadik előadás: Ivancsó István (görögkatolikus pap, teológiai tanár): A máriapócsi könnyező ikon és kegyhely bemutatása

– 11.45: szünet

– 12.15: negyedik előadás: Puskás Attila (dogmatikaprofesszor): II. János Pál pápa tanítása Szűz Máriáról a Redemptoris mater kezdetű enciklikájában

– 12.45: a soroksári Szent István király-plébániatemplom kórusának előadása

– 12.50: ötödik előadás: Héray András FSO (a Kútvölgyi Szűz Mária (engesztelő) kápolna igazgatója, az MKPK Titkárságának irodaigazgatója): Fatima üzenete: a fatimai fohász és az engesztelés

– 13.20: zárás

A programokon való részvételhez kérik az egyénileg érkezők és a zarándokcsoportok regisztrációját, amit az alábbi online felületen tehetnek meg: https://goo.gl/forms/u207PCZ42yJATjpC2

További információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen kérhető. Kérjük, a további részletekért figyeljék a www.katolikus.hu honlapot.

A programokra mindenkit szeretettel várnak!

Forrás: Katolikus.hu

Fotó:

 

Magyar Kurír

2017. szeptember 16., szombat 20:41

Szent László templomok találkozója

Written by

A szervezők kérik, hogy az ebéd miatt jelezzék azok, akik szeretnének menni a  találkozóra. Ezt megtehetik a mi plébániánkon is ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) és mi továbbítjuk a szervezőknek!

2017. szeptember 05., kedd 18:49

Zágrábi zarándoklat

Written by

A zágrábi kétnapos (szept.30.-okt.1.) zarándoklatra még lehet jelentkezni. Részvételi díj 22 500 HUF és 15 EUR.

Tervezett program:

1. nap: zágrábi városnézés: Szent László emlékhelyek felkeresése, Tkalciceva utca, Mimara Múzeum, Lotrscak to-rony. Szállás és vacsora: Karlovac térségében, egykori Frangepán kastélyban.

2. nap: Reggeli után Karlovaccal is-merkedünk: Szentháromság Székesegyház, főtér, Vár, Nagy promenád, majd látogatás a trakostyáni várnál.

 

Jelentkezés, információ: Benedek Andrásnál (30/683-2825)

2017. szeptember 05., kedd 18:32

Mindszenty gyalogos zarándoklat

Written by

2017-ben két jelentős esemény hetvenedik évfordulójáról emlékezünk: Mindszenty József bíboros meghirdette a Boldogasszony Évét, és a Városmajorból mintegy százezer férfi zarándoklatát vezette Máriaremetére. Az évforduló kapcsán Erdő Péter bíboros támogatásával jubileumi engesztelő gyalogos zarándoklatot szerveznek „Lángtenger kell az egész magyar földre imádságból, hitből és engesztelésből” mottóval. A zarándoklat célja a közös ima a magyar családokért, egyházunkért és hazánkért, valamint felkészülés a 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. 

A gyalogos zarándoklat a Városmajorból indul és Máriaremetére érkezik: az út hossza 14 kilométer. 

Gyülekezés: 7:00 órától a Városmajorban 
Indulás: 8:00 órakor, a zarándoklatot Bíró László, Székely János püspök és Lambert Zoltán kanonok plébános vezeti 
Érkezés: 12 órakor Máriaremetére, a szentmisét Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása, Esztergom-budapesti érsek mutatja be
Zenei szolgálat: a szentmisén Tóth Miklós Zsolt, az Újlaki Sarlós Boldogasszony-templom karnagya vezetésével a helyi kórus énekel. 

A szentmise után a Sapszon Ferenc vezetésével a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei énekelnek, műsoron lesznek Giulio Caccini, Kodály és Sapszon Ave Maria-ja, Sapszon Ferenc és Varga Lajos Mindszenty éneke, Bárdos Lajos, Kocsár Miklós, Kodály Zoltán, Koloss István, Tóth József és Werner Alajos szakrális énekei.

2017. április 16., vasárnap 22:30

Márianosztrai Ifjúsági Zarándoklat

Written by

A XXXVIII. Márianosztrai Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat április 29-május 1 között volt! 

 

 

Fényképek találhatók plébániánk facebook oldalán 

Illetve itt! 

 

 

 

Joomla Template: from JoomlaShack